Ce trebuie să știi înainte de a închiria echipamente grele

 

Dacă lucrezi în industria construcțiilor, atunci știi bine că uneori eșecul sau succesul unui proiect în construcții depinde de faptul că o companie reușește sau nu să livreze serviciile în limita timpului și a bugetului stabilit. Alegerea mașinii potrivite pentru proiectul tău este crucială, așadar, este important să cunoști specificațiile corecte înainte de a apela la o companie de închiriere a utiljelor de construcții. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să închiriezi o mașină și să o transporți la șantier, doar pentru a afla că este de dimensiunea greșită sau că-i lipsește un atașament fără de care nu poți lucra.

În cele ce urmează, vom enumera 6 informații utile pe care trebuie să le verifici înainte de a închiria utilaje de construcții.

1. Înălțimea mașinii

Indiferent dacă închiriezi un stivuitor, un excavator sau un încărcător pe roți, este important să cunoști înălțimile la care vei folosi mașina respectivă pentru fiecare lucrare. Nu te încrede doar în specificațiile enumerate despre echipament la descriere, ci mai bine verifică cu firma de închirieri dacă mașina pe care ai ales-o îndeplinește cerințele de înălțime maximă și minimă de la fața locului.

La Autocompres îți stă mereu cineva la dispoziție pentru consultații cu referire la specificațiile utilajelor de construcții disponibile închirierii.

2. Greutatea pe care o poate ridica mașina

Chiar dacă nu cunoști exact greutatea maximă pe care o poate manevra mașina, este important totuși să obții o estimare. De asemenea, ar trebui să știi cantitatea, precum și tipul materialului pe care îl vei deplasa (pământ sau resturi de materiale, de exemplu).

3. Starea terenului (plat sau denivelat)

Un alt factor important este să știi dacă vei opera pe o suprafață plană, netedă sau pe un teren accidentat sau înclinat, deoarece acest lucru va determina dacă ai nevoie de utilaje de construcții cu șenile sau dacă o mașină cu roți va fi suficientă. Aceste informații pot determina, de asemenea, și tipul de anvelope potrivite pentru sarcina ta.

4. Accesorii sau instrumente suplimentare

În funcție de tipul lucrării, vei decide ce fel de atașamente vei avea nevoie la utilajul închiriat. Dacă te pregătești pentru lucrări de demolare, atunci o cupă cu dinți poate fi cea mai bună alegere. Execuți lucrări de forare? Atunci probabil că vei dori o foreză. Dacă nu ești sigur de tipul de atașament ai nevoie, furnizorul tău de echipamente cu siguranță te va putea sfătui.

5. Durata proiectului

Aceasta este probabil prima întrebare care ți se va pune, înainte de orice alte specificații, atunci când cauți să închiriezi echipamente de construcții: „Pentru ce perioadă doriți să închiriați mașina?” Va trebui să fii pregătit cu date specifice, astfel încât furnizorul să poată verifica disponibilitatea mașinii.

6. Necesitatea transportării

Dacă cumva nu ești pregătit sau nu ai la îndemână un vehicul sau un operator pentru a transporta echipamentul la și de la șantier, nu-ți face griji. De obicei, companiile de închiriere îți pot pune la dispoziție și transportul pentru echipamentele închiriate.

Dacă ești în căutarea de închiriere de utilaje de construcții în județul Covasna, nu ezita să iei legătura cu colegii noștri, care te vor ajuta cu o gamă largă de utilaje în diverse domenii, dar și cu transportul utilajelor închiriate pe raza județelor Covasna și Brașov.