11 materiale de construcții eco pentru casă
Știai că oamenii din această lume creează 1,3 miliarde de tone de gunoi în fiecare an? Experții spun că trebuie să fim atenți în ceea ce privește generarea deșeurilor și ar trebui să ne concentrăm să creăm cât mai puține deșeuri. Dar oare gunoiul nu este întocmai gunoi?
Am alcătuit o listă cu 11 materiale de construcție pentru case ecologice, bazate pe deșeuri:
Panouri și pardoseli reciclate din plută
V-ați gândit vreodată dacă putem refolosi dopurile de plută? Unele companii iau dopurile naturale și le transformă în tot felul de produse, cum ar fi pardoseala cu mozaic din plută sau panourile acustice de perete. Acum, iubitorii de vin de pretutindeni își pot refolosi dopurile vechi!
Lemn de ziar
S-ar putea să vă reciclați deja ziarul, dar în loc să fie măcinat pentru a face hârtie reciclată, ar putea fi transformat în „lemn”. S-a constatat că comprimarea ziarului cu lipici în multe straturi subțiri creează o textură de lemn care funcționează pentru diverse aplicații casnice.
Scânduri din scoarță de copac
Unele companii încearcă să refacă scoarța de copac ca o scândură naturală. Lucrează cu lemnieri în industria mobilierului și a placajului, astfel încât fiecare parte a copacului să se folosească.
Plăci din sticlă reciclată
Poți avea plăci de sticlă frumoase, care vor merge perfect în bucătărie sau baie, punând accent în același timp și pe durabilitate și sustenabilitate. Sticla reciclată poate fi utilizată pentru fabricarea plăcilor de sticlă, folosind ferestre vechi și deșeuri din industria solară.
Beton din cenușă
Subprodusul de cenușă din arderea cărbunelui poate fi amestecat cu ciment pentru a obține beton de cenușă. Utilizarea cenușii de cărbune ca înlocuitor parțial economisește resursele de ciment și reduce cantitatea de cenușă care merge la depozitul de deșeuri.
Oțel reciclat
Oțelul este rezistent la dăunători și este lipsit de substanțe chimice toxice – două lucruri pe care materialele de construcție din lemn tratat nu le pot bate! Oțelul reciclat poate fi folosit pentru încadrare, acoperiș sau ca element structural pentru o locuință durabilă.
Blocuri de construcție din plastic reciclat
Iată acum o soluție inovatoare – luăm tot plasticul pe care l-am lăsat în oceane, parcuri și comunități și îl comprimăm în blocuri. Există o companie care dezvoltă un nou material de construcție pentru a ne ajuta să ne curățăm lumea plină de plastic și să producem o tehnologie modulară ieftină care poate fi utilizată pentru tot felul de proiecte de construcții. Folosesc un proces de fabricație neutru din punct de vedere al carbonului, netoxic, pentru a face modulele despre care se spune că au o emisie de gaze cu efect de seră cu 95% mai mică comparativ cu blocurile de beton.
Acoperișuri din scutece
Părinții știu câte scutece se folosesc și se aruncă zilnic și este un pic descurajant pentru mămicile și tăticii conștienți de mediu. Există o companie care reciclează scutece și alte produse de igienă personală în materiale plastice utile, țiglele fiind unul dintre ele.
Pavaj poros reciclat
O companie de pavaje ia sticle reciclate și agregate de piatră pentru a crea căi de acces durabile, căi și trotuare superbe în diverse culori, ceea ce ajută la atenuarea scurgerii apei pluviale și are drept scop îmbunătățirea calității apei.
Enviroboards
O companie din Marea Britanie oferă o placă rezistentă la foc formată din materiale precum magneziu, rumeguș și pânză din fibre. Aceste plăci pot înlocui produsele din lemn, deoarece pot fi utilizate în numeroase proiecte de construcții, cum ar fi căptușeala pereților, pereții despărțitori interni, căptușeala acoperișului și sistemele de acoperire. Produsele Enviroboards se presupune că sunt mai puternice decât plăcile convenționale și nu se deformează în timp datorită rezistenței lor la apă și umiditate. Deoarece plăcile compozite sunt fabricate printr-un proces natural de uscare și întărire, acestea nu contribuie la emisiile suplimentare de carbon, fiind de asemenea 100% fără formaldehidă, toluen și azbest.
Blaturi din sticlă reciclată
Mai multe companii realizează blaturi uimitoare din sticlă reciclată. Sticla pe care o folosesc este reciclată și reprezintă aproximativ 70% din greutatea blaturilor. Pigmenții sunt toți netoxici și conferă suprafețelor culori strălucitoare și îndrăznețe, precum și neutre, moi și elegante. Dacă îți plac blaturile din granit și marmură, dar nu ești un fan al procesului de fabricație cu resurse mari, blaturile din sticlă reciclată pot fi alternativa ecologică pentru tine! O companie produce, de asemenea, blaturi din hârtie reciclată post-consum și pietre reziduale zdrobite.
Pentru a te asigura că locuința ta nu are un impact prea mare asupra mediului, merită să te gândești încă de la construcția ei, să folosești materiale de construcții ecologice și reciclate ori reciclabile, cum ar fi cele enumerate, sau chiar și piatra spartă.