Ce utilaje de constructii sa inchiriem la construirea unei case?

 

Atunci cand vrei sa construiesti o casa vei avea nevoie si de altceva in afara de materialele pentru constructie si de mana de lucru. Un detaliu foarte important pe care numerosi proprietari de case au tendinta sa il uite este faptul ca munca pe santier este realizata cu ajutorul utilajelor de constructii. In acest sens, vei fi pus in fata unei decizii – cumperi utilajele sau le inchiriezi. Raspunsul la aceasta intrebare merge in favoarea inchirierii. Daca nu construiesti o casa pe luna sau macar la doua luni, atunci cu siguranta nu ai nevoie de utilaje pe care sa le detii personal si este mult mai economic sa le inchiriezi. Daca ai tendinta sa crezi ca te poti descurca si fara utilaje de constructii pentru ca si inaintasii nostri au facut asta, mai gandeste-te! Utilajele de constructii te ajuta sa iti fluidizezi foarte mult munca si sa diminuezi timpul de prelucrare a materialelor si de implementare a etapelor proiectului.

Utilaje pentru curatarea terenului, pentru transport si pentru incarcare

Curatarea terenului se va dovedi o operatiune foarte laborioasa. La fel se va intampla si cu transportul materialelor in diverse locuri ale santierului si cu incarcarea. Daca incarci la mana echipa pe care te bazezi va fi obosita pana la pranz si vei descoperi ca nu mai ai cu cine sa lucrezi pe buna dreptate.

Incarcatoarele frontale sunt acele utilaje de care nu ai cum sa te lipsesti intr-un santier pentru ca sunt utilajele care te vor ajuta sa transporti pamantul pe santier, dar si deseurile si pietrisul. In felul acesta, echipa ta de constructii va ramane odihnita si se va ocupa de ceea ce trebuie nu de transport si debarasare. In plus, tine cont de faptul ca tehnologia a evoluat atat de mult incat nimeni nu mai cara la mana, iar daca echipa de refuza cand faci o astfel de propunere nu ar trebui sa fii mirat.

Utilajele de transport au o capacitate mare, au o rezistenta foarte buna si o buna durabilitate, ajutandu-te sa realizezi eficient transferul materialelor pe santier. Acestea sunt proiectate pentru a raspunde la toate tipurile de lucrari. Poti folosi incarcatoare de talie mare inclusiv in santierele mari pentru ca aceste utilaje au motoare speciale, de putere mare. In plus, sunt dotate si cu accesorii si componente speicale care vor face fata chiar si la cele mai grele conditii de lucur.

Utilaje care sa te ajute la compactare si nivelare

Atunci cand te apuci de construit, construiesti de obicie pe un teren care nu este perfecte. Terenul pe care iti vei construi casa poate sa nu aiba de fiecare data toate caracteristicile din proiectul de constructie sau toate caracteristicile dorite. Pentru ca acest mic inconvenient sa fie depasit si pentru ca terenul sa aiba caracteristicile dorite, va trebui sa ai pe santier si un compactor care sa te ajute la tasare astfel incat la final, solul pe care construiesti sa fie in parametri.

Este foarte important sa ai un compactor mai ales atunci cand trebuie sa umplii golurile cu pamanent si ulterior, pentru ca straturile sa fie tasate foarte bine, pentru ca in momentul in care sunt compactate, straturile de sol ajung coezive si vor suporta mai bine toate incarcarile aduse de constructii.

Utilaje care sa te ajute la demolare

In cazul in care trebuie sa darami mai intai alte utilaje si constructii ceva mai vechi pentru a construi in locul lor, va trebui sa ai utilajele necesar ein sensul acesta. Tine cont de faptul ca nu trebuie mereu sa intervii pirotehnic pentru a demola anumite constructii pentru ca nu toate trebuie sa fie dinamitate pentru a fi date jos. Poti sa folosesti si utilaje de constructii in sensul acesta. Un prim exemplu este excavatorul hidraulic folosit la demolari. De asemenea, se mai folosesc si cele cu bratul lung. Aceste excavatoare isi dovedesc utilitatea in santiere pentru ca ele sunt cele care pot sa ofere suportul necesar pentru foarte multe lucrari. Cu ajutorul unui excavator de buna calitate poti sa te ocupi de foarte multe tipuri de lucrari si lucrul acest ava duce spre eficientizarea proceselor de lucru. In felul acesta, ti se va oferi libertarea de a lucra fara nicio intrerupere care sa fie generata de logistica.

Utilaje speciale pentru maruntirea deseurilor si spargerea pietrei

In anumite cazuri poate aparea nevoia de a face prelucrari direct la fata locului asupra materialelor folosite la constructie sau asupra deseurilor. In momentul acesta intra in scena concasoarele, care sunt utilaje de foarte mare ajutor. Concasoarele vin in mai multe tiouri si de aceea este bine sa ceri sfatul specialistilor din domeniu astfel incat sa il alegi pe cel potrivit pentru tipul de lucrari pe care urmeaza sa le faci.

Indiferent de lucrarile pe care urmeaza sa le faci este recomandat sa tii cont de faptul ca poti sa gasesti un utilaj care te va ajuta sa lucrezi mult mai repede si mult mai eficient. Utilajele acestea au o capacitate mare si au putere mare, deci iti vor usura foarte mult munca si te vor ajuta sa termini lucrarile cat mai repede pentru a nu intarzia finalizarea proiectului si pentru a evita sa suprasoliciti angajatii. Spargerea pietrei la mana sau maruntirea deseurilor sunt operatiuni laborioase si care consuma foarte multa energie, deci gandeste-te si la lucratorii cu care implementezi proiectul inainte de a ii pune sa faca astfel de operatiuni. Ia in calcul si intarzierile pe care le vei produce proiectului tau.

Inainte de a inchiria utilaje cere si sfatul specialistilor si alege de fiecare data utilaje de buna calitate, de la branduri renumite, astfel incat sa poti avea certitudinea ca ai facut lucrarile corect. De asemenea, ar trebui sa alegi sa inchiriezi utilaje de la firme de incredere, care au recenzii bune pe internet si care au toate clauzele din contract clare, astfel incat sa nu apara ulterior probleme. Asigura-te ca atunci cand trebuie sa folosesti utilaje cu regim special, pe ele vor lucra doar persoane specializate si care au atestate in domeniu, pentru a evita accidentele.