Cele mai frecvente utilizări ale pietrei sparte

Fie că este la vedere sau nu, piatra spartă joacă un rol important în proiectele de amenajare a spațiilor verzi și de pavaj, oferind atât valoare estetică, cât și funcționalitate.

Indiferent dacă este utilizată pentru a amenaja o alee rezidențială, o platformă de parcare, ca strat de stabilizare a unui drum asfaltat sau în alte proiecte de construcție, piatra spartă este și va fi în continuare unul din cele mai folosite materiale de construcție.

În cazul în care nu sunteți siguri de modul în care puteți folosi piatra spartă pe terenul dvs. sau în proiectul dvs. de construcție, am făcut o listă cu unele dintre cele mai populare utilizări ale pietrei sparte și motivul pentru care a fost aleasă pentru aceste proiecte.

Utilizări populare ale pietrei sparte

Datorită versatilității sale, piatra spartă poate fi folosită la o varietate de proiecte. Chiar dacă utilizările acesteia sunt limitate doar de imaginație, există câteva aplicații pentru care este aleasă frecvent ca material de construcții. Câteva dintre cele mai populare utilizări pentru piatra spartă includ:

Piatra spartă pentru alei auto rezidențiale

Piatra spartă câștigă în popularitate ca opțiune pentru construirea de căi de acces în zonele rezidențiale. Materialul oferă proprietarilor de case posibilitatea de a crea căi de acces în forme deosebite și de a alege dintr-o varietate de culori, forme și dimensiuni.

Piatra spartă are proprietatea de a fi durabilă, atractivă și extrem de accesibilă, în comparație cu alte materiale folosite la construcția aleilor auto.

Piatra spartă pentru alei pietonale și trotuare

Dimensiunile în care este disponibilă piatra spartă sunt perfecte pentru a crea o alee pietonală sau un trotuar pe care să pășiți confortabil. Aceasta are un aspect atractiv atunci când îi conduce pe oaspeți spre intrarea din față a unei case sau a unui magazin și este fermecătoare, ca alee șerpuită în grădină.

Piatra spartă mai poate fi utilizată, de asemenea, la amenajarea traseelor de plimbare sau drumeție pentru parcurile din oraș sau județ.

Piatra spartă ca strat stabilizator

Una dintre cele mai importante întrebuințări ale pietrei sparte este folosirea acesteia ca strat stabilizator. Piatra spartă are un rol esențial în stabilizarea suprafețelor terenului de sub aleile din beton, asfalt și pietriș și în construirea drumurilor.

Piatra spartă mărunțită este aplicată la baza drumului, înaintea aplicării stratului de suprafață. Acest lucru oferă rezistență, durabilitate și integritate structurii. În plus, constructorii folosesc piatră spartă ca bază la construirea terenurilor de joacă turnate pe loc sau ca bază pentru fundația unor clădiri.

Piatra spartă în loc de mulci

Mulciul este foarte important pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Deși mulciul organic este alegerea tradițională, mulți proprietari de case și afaceri consideră frustrant faptul că trebuie mereu să înlocuiască materialul atunci când acesta se descompune.

În plus, procesul de descompunere poate atrage dăunători. Ca urmare, mulți proprietari au ales să folosească piatra spartă ca înlocuitor permanent al mulciului organic. Piatra are un aspect plăcut și are rol în reglarea temperaturii și nivelului de umiditate din sol.

Piatra spartă ca soluție pentru drenaj

Piatra spartă este o componentă cheie în sistemele de drenaj. Piatra este un element esențial ca strat de bază pentru canalele de scurgere și pentru alte sisteme de drenaj rezidențiale și comerciale.

Poate fi folosită chiar și în construcția sistemelor de scurgere de tip albie uscată, care funcționează pentru a devia în siguranță excesul de apă de scurgere, îndepărtându-l de proprietăți.

Piatra spartă ca balast de cale ferată

Piatra spartă cu muchii colțuroase este adesea folosită ca balast de cale ferată. În această întrebuințare are rolul de a asigura că traversele din lemn ale căilor ferate rămân fixate la locul lor. Pe lângă faptul că sunt supuse deformării (dilatării și contracției) cauzate de temperaturile oscilante, a elementelor și a terenului în mișcare, aceste traverse trebuie să reziste și la greutatea trenurilor care trec peste ele.

Balastul ajută la fixarea legăturilor încrucișate, astfel încât acestea să nu se deplaseze și să compromită pistele de cale ferată.

Achiziționarea pietrei sparte

Dacă sunteți în căutare de piatră spartă în Covasna și împrejurimi, Autocompres este cel mai important furnizor de piatră spartă, pietriș și nisip pentru construcții. Cu o experiență de aproape 30 de ani în industrie, am lucrat cu sute de contractori și instituții la o varietate de proiecte, în domeniul amenajărilor de spații verzi, la care am folosit soluții ecologice.

Suntem mândri să oferim clienților noștri piatră spartă de înaltă calitate, de diferite sortimente. Piatra noastră spartă poate fi ridicată la sediul nostru sau livrată în vrac la locațiile proiectelor.