Cum se obțin agregatele

 

Din ce se compun agregatele

Majoritatea produselor pe care le folosim în fiecare zi, în domeniul construcțiilor, sunt realizate cu feldspat, cel mai abundent grup de minerale din scoarța terestră. Feldspatul, ca orice alt element din grupul mineralelor aluminosilicate, și acesta conține calciu, sodiu sau potasiu. Acesta și alte câteva minerale stau la baza majorității rocilor expuse la suprafața pământului. Feldspații joacă un rol important ca agenți de flux în producția de ceramică și sticlă și sunt folosiți și ca componente în industria vopselei, plasticului, cauciucului și adezivului.

Granitul, este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosieră formată la adâncimi mari și conține în principal cuarț, feldspat, minerale de culoare închisă ca mica, aceasta din urmă fiind un mineral din grupa silicaților. Este utilizat ca bază de drum, piatră filtrantă pentru drenaje și la fabricarea betonului și a asfaltului.

Dolomitul este un carbonat dublu, având în structură o alternanță de calciu și magneziu ce poate apărea în zone cu roci sedimentare sau metamorfice. Datorită faptului că este dizolvat ușor de apa cu aciditate ridicată, zonele cu dolomit sunt importante în formarea acviferelor și contribuie la formarea zonelor carstice. Este utilizat pentru neutralizarea acidului în industria chimică, în proiecte de refacere a fluxurilor și ca element de recondiționare a solului. Este, de asemenea, o sursă de magnezie, un aditiv pentru hrana animalelor, un agent de sinterizare și flux în prelucrarea metalelor și ca ingredient în producția de sticlă, cărămizi și ceramică.

De asemenea feldspații și dolomita se mai folosesc și în domeniul chimic, farmaceutic: aceștia vor fi prelucrați în cele mai pure forme pentru aceste industrii.

Ghipsul, pietrișul, cuarțul, zgura și calcarul sunt deseori folosite în construcții. Cărbunele și cuprul, care sunt, de asemenea, clasificate ca agregate, au alte aplicații industriale.

Indiferent de utilizarea lor, de forma în care se găsesc, toate agregatele brute trebuie cumva aduse la suprafață, transportate și prelucrate pentru ca ulterior să poată fi utilizate.

Prelucrarea agregatelor

Pentru a putea fi folosite agregatele, prelucrarea acestora începe cu spălarea pentru a scăpa de impurități. Alte agregate vor fi apoi sparte, zdrobite în concasoare, apoi trecute prin ciur pentru sortare. Dar să vedem cum!

Prelucrarea corectă a agregatelor este importantă pentru menținerea calității dorite. De exemplu, 60 – 75 la sută din beton constă atât din agregate grosiere, cât și din agregate fine. Dacă agregatele nu sunt dimensionate corespunzător, precum și curățate de impurități, betonul ar putea să nu-și îndeplinească rezistența dorită și să conducă la defecțiuni structurale.

Companiile care se ocupă de procesarea diferitelor agregate folosesc mai multe sisteme de procesare, dar până atunci un element la fel de important este și depozitarea acestora pentru a nu se amesteca, astfel păstrându-și calitatea.

Prima etapă a procesării agregatelor pornește de la exploatarea acestora din cariere. Se identifică depozitul de agregat și începe exploatarea. Blocurile mari sunt fie aruncate în aer, fie tăiate la fața locului pentru a fi mai ușor transportate la locul prelucrării.

La locul de procesare, agregatele sunt alimentate printr-un concasor, adesea ajutat de un concasor-alimentator vibrator. În cele mai multe cazuri, o carieră va avea un concasor principal, care va reduce dimensiunea pietrei extrase până la bucăți de aproximativ șase centimetri în circumferință. Produsul din concasorul principal este apoi selectat pentru a fi utilizat în produse care necesită în componență materiale mai dure. Materialul rămas este transportat de o bandă transportoare către un al doilea alimentator vibrator pentru zdrobire și selectare secundară, prin care se reduce dimensiunea și se separă agregatul. Cele din urmă pas, după zdrobirea terțiară, ecranarea simplă, dublă și triplă, este ciuruirea rapidă a agregatului pe diferite dimensiuni pentru utilizarea acestuia în beton și asfalt.

Industria minieră s-a dezvoltat în ultimii ani în ceea ce privește extragerea depozitelor de piatră și în eliminarea impurităților din acesta. Echipamentele miniere sunt acum mai eficiente, economisesc energie și reduc numărul de substanțe chimice dăunătoare care ies la suprafață odată cu  materialul exploatat. Pentru a extrage, transporta și prelucra minerale, minereurile și metale prețioase din sol, nisip și rocă, sunt necesare echipamente rezistente la intemperii.

Echipamente de prelucrare cinematică

Echipamentele cinematice de la General Kinematics se remarcă prin funcții de  alimentare a agregatelor și sortarea acestora. Aceste echipamente sunt niște mașini de înaltă performanță, cu întreținere redusă și eficiență energetică, care sunt proiectate pentru a rezolva cele mai complexe provocări ale procesării agregatelor.

Agregate sintetice

Deși relativ noi, agregatele sintetice dețin potențialul de a deveni un adevărat concurent în anumite aplicații.

Agregatele sintetice, cunoscute și sub denumirea de agregate ușoare, devin repede categoria grea pentru cei care caută o alternativă la agregatele naturale.

Aceste agregate se încadrează în două categorii: agregate ceramice piroprocesate, formate prin tratarea termică intensă a materiei naturale, cum ar fi argila, șistul sau ardezia, și un produs și mai nou format prin tratarea termică intensă a subproduselor industriale recuperate și a materialelor plastice deja folosite.

Ambele tipuri de materiale sunt denumite „agregate ușoare”, deoarece cântăresc aproximativ între 25 și 32 de kg. Aceste agregate sunt utilizate mai ales în izolații, dar nu numai, fiind prea slabe pentru a fi utilizate în aplicații robuste.

Agregate tradiționale (naturale) versus agregate sintetice

În Statele Unite, agregatele ceramice ușoare sunt mult mai folosite în construcții decât cele pe bază de materiale reciclate. Cercetătorii americani au demonstrat că, ceramica amestecată în beton funcționează excelent în punțile de pod și în construcții înalte. Utilizarea agregatelor ceramice asigură un beton puternic care cântărește mai puțin decât betonul realizat cu agregate tradiționale. Ele pot fi utilizate și în asfaltul cald, deși aceasta este o aplicație marginală.

În construcția de drumuri, agregatele ceramice ușoare sunt cele mai frecvent utilizate în pansamentele de suprafață, unde structura lor poroasă asigură o legătură superioară cu emulsia de asfalt, s-a demonstrat și capacitatea de a rezista traficului intens și de a oferi o rezistență superioară la derapare.

În același timp, au început cercetările și în ceea ce privește agregatele ușoare fabricate din materiale reciclate și s-a demonstrat deja că, conținutul de plastic al acestui agregat sintetic formează o legătură unică cu asfaltul lichid, fierbinte care poate duce la beneficii ale performanței pavajului.

Întrebarea este dacă aceste materiale sintetice vor înlocui vreodată piatra naturală și pietrișul în construcții. Cu siguranță nu în curând! Însă, acestea sunt deja competitive în aplicații specifice, și în urma cercetărilor neîntrerupte se așteaptă ca meniul de aplicații să se extindă în anii următori.