La ce lucrări se folosește excavatorul și cât costă să-l închiriezi

Excavatoarele sunt printre cele mai utilizate echipamente grele de construcții, fiind folosite la aproape orice proiect mai mare de construcții. Excavatoarele au o întrebuințare în aproape orice lucrare, de la săparea șanțurilor până la îndepărtarea obiectelor mari, ceea ce le face esențiale pentru majoritatea proiectelor de construcții.

Ce este un excavator?

Excavatorul este o piesă care face parte din echipamentele grele de construcții, cu care se efectuează săpături, extrageri ale diferitelor materiale din mine, cariere sau locuri greu accesibile. Excavatorul este alcătuit dintr-un braț, o cupă și o cabină, care sunt montate pe o platformă rotativă. Platforma este montată pe un tren de rulare care poate fi cu șenile sau cu roți.

Diferența principală dintre un excavator și o lopată electrică este că excavatoarele se bazează pe hidraulică pentru mișcarea lor, în timp ce lopețile se mișcau cu ajutorul cablurilor, troliilor și cablurilor de oțel.

Deși de obicei acest tip de echipament este folosit pentru a săpa șanțuri și pentru pregătirea șantierului, excavatorul poate fi folosit și în transportul materialelor, îndepărtarea tufărișului, demolări, exploatări miniere sau deszăpezire.

La ce să fii atent atunci când cauți un excavator

Când vrei să închiriezi un excavator, este foarte important să acorzi atenție specificațiilor acestora. Pe piața de închiriere există o ofertă variată de excavatoare, însă fiecare dintre ele diferă în putere, greutate sau dimensiuni ale cupei. Aceste trei aspecte sunt cele mai importante în alegerea unui excavator, deoarece pot determina cantitatea de material care poate fi mutată simultan, precum și timpul necesar până la finalizarea unei anumite lucrări, iar aceste detalii te ajută la estimarea și planificarea mai eficientă a muncii tale.

Cea mai ieftină opțiune sunt mini-excavatoarele, însă acestea nu pot muta nici pe departe aceeași cantitate de material ca și excavatoarele mari. Cu toate acestea, excavatoarele mai mici pot fi alegerea ideală pentru lucrări mai mici, în special în zonele în care spațiul este limitat.

Este de asemenea important să știi ce accesorii se oferă pentru fiecare dispozitiv. De exemplu, în funcție de marca și modelul excavatorului, este posibil să obții un braț telescopic sau un braț cu mai multe puncte de pivotare. De obicei, acestea sunt mai frecvente la mini-excavatoare. De asemenea, este posibil să găsești numeroase accesorii pentru cupe, inclusiv accesorii care pot ajuta la zdrobire, ridicare și tăiere.

Cât costă să închiriezi un excavator?

De obicei, costul de închiriere al unui excavator depinde de mai mulți factori: locația șantierului, marca, modelul și dimensiunea excavatorului și durata de închiriere a echipamentului. În general, excavatoarele pot costa oriunde între 13-18 EUR pe oră și 120-140 EUR pe zi.

Cu toate acestea, această varietate de preț poate fi restrânsă de îndată ce știi exact ce tip de excavator dorești să închiriezi. Mini-excavatoarele închiriază de obicei între 135 și 260 de EUR pe zi, în funcție de perioada de închiriere, în timp ce prețul pentru excavatoarele grele folosite în exploatările miniere poate ajunge până la câteva sute sau chiar mii de EUR pe zi. Modelele de categorie medie, cum ar fi închirierea de buldoexcavatoare, ajung la prețuri cuprinse între 500 și 700 EUR pe zi. Poți economisi însă bani, în cazul proiectelor mai mari (sau combinând proiectele între ele) prin închirierea de buldoexcavator pentru o durată mai lungă de timp, ca de exemplu o săptămână sau o lună. Astfel, poți economisi aproximativ 20-30% din prețul zilnic al echipamentului în cazul închirierii pe săptămână și până la 60% din prețul închirierii pe lună.

În cazul închirierii utilajelor este posibilă și angajarea unui operator în același timp și loc în care se închiriază excavatorul. Tariful operatorului se plătește în plus pe oră pentru acest serviciu. Unele companii preferă să includă și operatorul în prețul închirierii. Excavatoarele sunt livrate de obicei la șantier de către compania de închiriere. Mutarea echipamentului este contra-cost și de obicei nu este inclusă în tariful de închiriere, fiind calculată în funcție de distanța șantierului de la depozitul companiei care închiriază utilajul.

Pentru o planificare eficientă a proiectelor de construcții de mare anvergură, este esențial să iei în calcul închirierea unui excavator sau unui buldoexcavator. Înainte de a cere o ofertă, asigură-te că știi ce fel de echipament ai nevoie pentru proiectul tău și apoi alege utilajul potrivit pentru tine și bugetul tău.

Dacă ai nevoie de orice sfat în legătură cu închirierea unui buldoexcavator sau dacă ai nevoie să închiriezi un buldoexcavator, ia legătura cu colegii noștri și vei avea parte de cele mai complete servicii în domeniul închirierii utilajelor în zona Covasna.