Piatra concasată este folosită la o varietate mare de proiecte, de la construcția drumurilor până la lucrările de drenaj și de la bază pentru drumurile pavate, la creșterea valorii estetice a proiectelor de amenajare a teritoriului. Printre multitudinea de utilizări ale acestui material de construcții versatil, mulți oameni sunt nedumeriți cu privire la dimensiunea de care au nevoie, atunci când trebuie să-și selecteze agregatele adecvate pentru proiectul lor.

Dacă nu sunteți sigur de dimensiunea de care aveți nevoie, din cauza numeroaselor opțiuni, vom încerca să vă ajutăm mai jos. În continuare, am realizat o listă cu utilizările cele mai frecvente ale fiecărei dimensiuni de pietră concasată în parte, astfel încât să vă faceți o idee mai bună despre domeniul de utilizare a fiecăreia. De asemenea, suntem dispuși să discutăm despre proiectle dvs. și să vă asistăm totodată cu recomandări despre ce tipuri de materiale și dimensiuni aveți nevoie.

Pentru început, este important să clarificăm care sunt cele mai frecvente utilizări ale pietrei concasate în general, indiferent de dimensiunea acesteia. Utilizările obișnuite includ:

    • Pietriș de bază, producerea betonului, în aplicații cum ar fi terasele din piatră spartă sau terase din piatră concasată, alei pietonale și alei auto
    • Amestecat cu asfalt
    • Amenajarea teritoriului – rol decorativ și ca material de bază
    • Este cea mai bună piatră pentru drenaj
    • Sisteme septice și puțuri uscate

S-ar putea să vă întrebați ce anume este, de fapt, acest material? Spre deosebire de pietriș sau balast, piatra concasată este extrasă și prelucrată dintr-o sursă naturală de extrudare vulcanică a bazaltului magmatic, care este ulterior spartă prin folosirea concasoarelor, în componente mai mici, la dimensiunile dorite. Ea este spălată și selecționată în diferite sorturi, care au de obicei dimensiunile de: 0-4mm, 4-8mm, 8-16mm, 16-31mm, 25-63mm, și 63-90 mm.

Iată dimensiunile cel mai des întâlnite de piatră concasată și utilizările acestora:

Praful – acesta este un material de 0-4 mm care poate fi utilizat pentru fabricarea pavelelor sau blocurilor din beton sau poate fi folosit ca bază pentru drumurile pavate sau blocurilor. De asemenea, poate fi folosit pentru fabricarea asfaltului și se utilizează de obicei pentru construcția aleilor, traseelor de bicicletă și în arenele de cai.

4-8 mm: aceasta este frecvent utilizată în amestecul cu asfalt. Este, de asemenea, utilizată în construcția aleilor, la drenaj și în scopuri decorative pentru amenajarea teritoriului sau ca pietriș pentru alei.

8-16 mm: la această dimensiune există două opțiuni – spălată și densă. Cea spălată este utilizată pentru drenarea din spatele pereților sau ca umplutură și pentru proiectele de drenaj, cum ar fi canalele de scurgere. Această dimensiune comună este, de asemenea, utilizată pentru multe proiecte de amenajare a teritoriului. Cea densă se folosește ca baza pentru drum, la fabricarea asfaltului și ca bază pentru drumurile pavate. Este, de asemenea, o bază bună pentru ziduri și pereți sau garduri de gabion.

25-63 mm: acesta este utilizată în mod obișnuit ca bază pentru drumuri, pavaje, alei pietonale și auto, terase de piatră concasată și, de asemenea, la proiecte de piatră de drenaj, sisteme septice și fântâni uscate.

63-90 mm: folosit de obicei la proiecte de construcții mai mari, cum ar fi baza de drum, prelungire de acces, drumuri de acces temporare pe șantier și în sistemele de drenaj, sisteme septice și puțuri uscate.

După cum puteți observa, fiecare dimensiune a pietrei concasate are utilizările sale specifice, așadar nu ezitați să ne contactați, dacă nu sunteți sigur de ce aveți nevoie!

Pentru mai multe informații sau ajutor în stabilirea dimensiunii pietrei concasate de care aveți nevoie pentru proiectul dvs. dar și pentru alte agregate în zona Covasna, contactați-ne cu încredere prin telefon sau e-mail.