Performanța MB Crusher

 

Cândva, imediat după Al Doilea Război Mondial, în mintea unui tânăr din Italia, care lucra la reconstrucția drumurilor de după război, s-a născut idea, din nevoia de a-și ușura munca atât de grea de pe șantierele de după război, dezvoltării și fabricării unui concasor, care de fapt să nu fie o mașină în sine ci un element atașabil unei mașini deja existente, tocmai din dorința de a avea totul simplu și ușor la fața locului, pe orice șantier. Astfel, în 1954, familia Azzoli, din Italia, au adus pe piață o mașinărie nouă: cupa de concasare, cu flexibilitatea și mobilitatea unui accesoriu și performanța unei mașini mai mari. Așa s-a ajuns la înlocuirea tradiționalul concasor în majoritatea aplicațiilor.

Compania, MB Crusher, este prezent la nivel mondial prin intermediul a 7 filiale, în puncte forte de pe glob, cu centre logistice situate pe diferite continente, precum și o rețea extinsă de dealeri autorizați și suport de servicii în întreaga lume.

MB Crusher este un important producător de echipamente pentru mașini și accesorii pentru industria construcțiilor, demolărilor și reciclării. Aplicabile oricărui tip de excavator, produsele MB sunt cele mai eficiente mijloace în construcții, dar și în aplicații speciale, cum ar fi carierele de piatră, mine, reciclarea materialului inert în depozitele de deșeuri pe șantierele mari, în privința zdrobirii, ciuruirii și separării materialelor inerte, direct pe șantier, în scop de reutilizare.

 

Gama completă de atașamente

Cupe de concasare, cupe de sortare, graiferul și tamburul de frezare alcătuiesc gama completă a unor elemente, atașabile oricărui buldozer. Aceste elemente au fost menite încă de la început să reducă costurile unui șantier de construcții. Cum?! Prin reciclarea a materialelor, la fața locului, deci fără costuri de transport, fără să fie nevoie să ne gândim ce se va întâmpla cu molozul rezultat în urma unei demolări, sau orice tip de construcție, fie aceasta civilă sau nerezidențială. Pot concasa asfaltul, betonul, cărămida, betonul armat, travertinul, rezultat în urma demolărilor, apoi o gamă largă de pietre (în cariere de piatră și mine): piatra de râu, marmura, granitul, piatra de lavă, piatra de siliciu, piatra spartă, agregate de balastieră, travertin, bazalt, etc. Din șirul materialelor pe care le poate recicla nu lipsesc nici materialele organice ca: deșeurile organice, argila, cărbunele, ceramica, sarea și nisipul, și nici metalele: aluminiul, fierul, cuprul și altele, dar nici: calcarul, plasticul, sticla sau stâlpii de iluminat. Practic orice material ce poate exista pe un șantier de construcție poate fi reciclat cu aceste atașuri-concasoare.

Toate acestea sunt posibile pentru că aceste atașuri sunt fabricate din cele mai durabile materiale concepute pentru a rezista uzurii și solicitării mari, în cele mai dificile condiții de lucru.

Cum spuneam, sunt multe tipuri de atașuri, pentru toate tipurile de buldozere, excavatoare, buldoexcavatoare, mini încărcătoare și excavatoare, de orice marcă. La Autocompres, distribuitor MB Crusher în România, găsim toată această gama de  atașuri accesând catalogul lor de produse MB.

Cu toții suntem conștienți de faptul că, atunci când acceptăm un proiect, timpul costă bani. Soluțiile oferite de MB Crusher vă vor economisi mulți bani și timp acoperind toată gama de industrii și aplicații relevante. Iată lista aplicațiilor cheie acoperite de soluțiile MB:

  • Demolare
  • Întreținere agricolă
  • Reciclare
  • Operațiuni de carieră și mine
  • Construcții urbane
  • Lucrări rutiere
  • Excavare loc conducte

 

În cele ce urmează să vedem fiecare tip de atașament ce ne poate oferi.

 

Cupa de concasare

Un instrument cu o durabilitate incredibilă. Folosind hidraulica utilajului dumneavoastră, la care atașași cupa concasoare, puteți ridica și zdrobi orice material de pe șantier, scăpâdu-vă de materialele voluminoase, ușurând transportul și economisind o serie de materiale, prin reciclarea celor folosite.

 

Cupa de sortare

Nici această cupă nu este mai puțin puternică decât celelalte, menite pentru concasare. Această cupă este ideală pentru manipularea și ciuruirea materialelor, excelează prin sortarea primară a acestora inclusiv, dar fără a se limita la: materiale reziduale, materiale provenite din demolări, materiale de umplere, materiale excavate, ciuruirea solului stâncos, curățarea plajelor de nisip, selectarea pietrișului din căile navigabile și multe altele.

 

Greiferul

Este un fel de clește, gheară, folosită în situații în care avem nevoie să manipulăm materiale de construcții de dimensiuni foarte mari: roci, betoane, etc. Grefierul este capabil să le manipuleze în siguranță datorită accesoriilor interschimbabile pentru gheare și rotației hidraulice la 360°. Se folosește la construirea tunelelor, la lucrări de utilități, pe șantiere de demolare urbane, lucrări de drumuri, cariere, etc.

 

Tamburul de frezare

Aceste freze oferă soluția perfectă pentru pregătirea construcțiilor, mai ales în spațiul urban, dar nu numai, și mai ales pentru proiecte de construirea și reabilitare a drumurilor. Este un sistemul unic cu motor dublu cu acționare directă care oferă o eficiență optimă, atingând rate de productivitate ce depășesc cu mult capacitățile frezelor convenționale. Acest sistem permite o distribuție diferențiată a forței pe cei doi tamburi, oferind un avantaj enorm, deoarece forța este gestionată în mod autonom de către freza cu tambur în funcție de duritatea și rezistența materialului. Frezele cu tambur sunt perfecte mai ales în mediile urbane și subterane datorită silențiozității ridicate.