amenajara gradina de vara cu piscina

Secretul unei grădini de primăvară-vară

 

Simți și tu? Mirosul de primăvară, dar cu iz de vară? Cu toții o simțim.

Deși iarna parcă nu voia să se dezlipească de noi, fiind lungă și geroasă, a sosit timpul să aducem primăvara în suflete și casă. Și când spunem casă, ne referim la grădina casei care a fost neglijată de toamna trecută. Și de cum iese soarele, simțim așa un neastâmpăr să schimbăm ceva, să adăugăm o potecă nouă, un grătar bine zidit împrejmuit de-o șezătoare pentru nopțile lungi de vară ce urmează să se instaleze.

Avantajul unei case cu o curte sau gradină, este că te poți bucura de mai mult timp petrecut în aer liber și în special vara, când este o încântare să poți să stai afară până seara târziu. Tocmai din acest motiv este esențial să îți amenajezi curtea într-un mod deosebit utilizând diverse trucuri sau decorațiuni care vor transforma acest spațiu într-o adevărată oază de liniște, plăcut și cochet.

Așadar, dacă nu ți-ai făcut timp până acum să te ocupi de curte și de grădină, acum e momentul să-ți chemi prietenii la un pahar de vorbă și împreună să redați o nouă ”față ” a gospodăriei din dotare.

 

Pași spre o grădina de vis

Amenajarea sau reamenajarea spațiului verde poate fi o activitate care necesită creativitate, timp și resurse. Deși pare ușor, atunci când ne apucăm să facem acest lucru realizăm cât de greu poate fi. De aceea venim în ajutor cu câteva idei în legătură cu ce trebuie să faci pentru atingerea obiectivului dorit. Prin urmare, îți sugerăm următoarele:

 

  • Creează diferite zone și delimitează spațiul în funcție de nevoi și lumina soarelui’
  • Plantează câțiva copaci care să-ți pună în evidență curtea;
  • Optează pentru o zonă de relaxare dacă spațiul îți permite: un foișor, un balansoar sau un spațiu destinat relaxării;
  • Contruiește un grătar! Nimic nu se compară cu mirosul de grătare și gustul cărnii preparate pe grătar;
  • Amenajează un spațiu de joacă pentru copii;
  • Dacă bugetul îți permite, amenajează și o piscină;
  • Amenajează o fântână în curte pentru design sau, de ce nu, diverse nevoi gospodărești.

Ce materiale de construcții ai nevoie pentru a face posibilă această schimbare

Trebuie să știi că pentru schimbarea și reamenajarea unui spațiu verde este nevoie de câteva agregate principale, nelipsite și importante în conturarea obiectivului țintit. Dacă acest termen nu îți sună cunoscut, gândește-te la acea piatră decorativă, piatră spartă sau chiar granulit pe care le vezi în diferite amenajări interioare. Toate acestea reprezintă agregatele, care se pot găsi sub forma de bucăți naturale cum ar fi agregate de râu sau piatră spartă și artificiale cum ar fi granulit, perlit sau zgură.

Dispui de o grădină spațioasă? O alee din criblură sau piatră spartă care să lege diverse zone ale grădinii tale poate să schimbe întreg aspectul, oferindu-i un aer elegant. Tot piatra spartă poate contura frumos și o fântână. Indiferent că alegi să o folosește la vedere sau undeva mai subtil,  piatra spartă joacă un rol important în proiectele de amenajare a spațiilor verzi, oferind atât valoare estetică, cât și funcționalitate. Ultimele rapoarte efectuate vânzărilor de materiale de construcții arată că piatra spartă este considerată cel mai bine cotat material de construcție pentru asemenea tip de amenajări. Dar să nu uităm și de florile de pe lângă potecă, care contribuie și ele la înfrumusețarea traziției dintre gazon și alee, dând o notă văratecă, exact ce trebuie după o toamnă și iarnă mohorâtă.

 

Piscina: refugiul de relaxare din curtea ta

O piscină îngropată se poate construi în mai multe moduri, montând pereți din oțel, beton sau poliester pe un fund din ciment sau așezând într-o groapă special excavată o cuvă din fibra de sticlă sau polistiren. Alegerea uneia dintre aceste variante se face la început în funcție de mai multe criterii personale, dar și în funcție de condițiile obiective din curtea voastră. Cele mai des utilaje de construcții folosite în aceste cazuri sunt miniexcavatoarele, care datorită versatilității și greutății lor reduse se pliază cu ușurință pe gazon fără a deteriora solul. Cu siguranță la final te vei bucura de piscină cu familia și prietenii de grătar, dar și liniștit că ai salvat gazonul folosind utilajul potrivit.

 

Adaugă o pată de culoare în grădina ta

Înconjoară-te de ghivece masive din lemn cu flori multicolore și alege un mobilier de grădină potrivit. Acestea vor realiza un joc cromatic care te va încânta după o zi istovitoare.

Dacă ferestrele tale sunt învechite și vrei să dai un plus de culoare exteriorului casei tale, vopsește rama ferestrelor în nuanțe pastelate. Alege bleu-ciel, verde sau cărămiziu. Câteva ghivece cu flori vor anima aspectul casei, iar locuința ta nu va trece neobservată și va atrage, cu siguranță, admirația tuturor vecinilor.

Ești gata să începi? Pe pagina noastră vei găsi atât materiale de construcție potrivite pentru modificările menționate în acest articol, cât și utilaje de construcție pe care le poți închiria pentru a face posibilă această schimbare. Acum că tu ești pregătit, vara se poate așterne călduroasă în grădina reîmprospătată!